Gr1p workshop voor Volksuniversiteit: “Krijg grip op je digitale leefomgeving”

Vrijdag 21 september 2018 begint Gr1p met de cursus “Krijg grip op je digitale leefomgeving” voor de Volksuniversiteit te Amsterdam.

In vier lessen geven we basaal inzicht in de technische werking van het internet, bespreken we de belangrijkste politieke en ethische issues en laten we zien welke keuzes u zelf kunnen maken in hun dagelijkse internetgebruik.

De drie vragen die centraal staan zijn:

  1. Hoe werken uw apparaten en hoe verhouden die zich tot de rest van het internet? Deze kennis stelt u in staat bewuster keuzes te maken over veilig internetten en het bewaken van uw privacy.
  2. Hoe functioneren de verschillende componenten van het internet en hoe liggen de machtsverhoudingen? Deze kennis stelt u in staat bewustere keuzes te maken over de hardware en software die u gebruikt.
  3. Hoe is de macht en verantwoordelijkheid verdeeld tussen overheid, bedrijven, burgers en fabrikanten? Hierdoor krijgt u een beter inzicht in de impact van het internet op de maatschappij.

Op deze manier biedt deze cursus handvatten om bewuster en vrijer in de digitale samenleving te bewegen.

De cursus vindt plaats op vier vrijdagen van 14.00- 16.00 in de centrale vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

 

 

 

Geplaatst in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.