Online data is vloeibaar

ColouredWater

Door Karina Pálosi

Het is moeilijk te doorgronden hoe diepgaand het internet onze wereld heeft veranderd. Er wordt nu in twee dagen meer informatie gegenereerd dan in eeuwen daarvoor, maar hoe kunnen we ons relateren aan deze nieuwe, digitale omgeving?

In mijn eindexamenproject ben ik aan de slag gegaan met deze vragen. Ik heb daarbij vooral de belofte van alwetendheid onderzocht die het internet doet. Ik heb ingespeeld op de waterige metaforen die we doorgaans gebruiken om datgene wat er online gebeurt te beschrijven.

Online data is heel vloeibaar in ons belevenis: we streamen, we surfen, we hebben leaks, torrents, pools or oceans of infromations, vol piraten, hier en daar wat phishing, er zijn vlogs, blogs, en de hele ervaring met het net/de web is allemaal heel immersive.

In mijn project ben ik gaan zoeken naar tutorials die online te vinden zijn die je iets willen leren over water: hoe je gekleurd water maakt, hoe je heilig water maakt, of gehaakt water. Deze tutorials heb ik allemaal geprobeerd uit te voeren, waarbij ik erachter kwam dat veel informatie maar half aanwezig is waardoor projecten maar half afkomen.

De resultaten heb ik in een “cabinet of curiosities” geplaatst: http://unstable.media/installation.html

Geplaatst in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.